Què fem

L'Associació de Suport a la Criança La Cirereta és una entitat que vol esdevenir suport a la mare, al pare, a la família, a la comunitat que gesta, abraça i té cura de la petita cirereta.

Som una entitat que vol fer una tasca educativa i social, entenent l’educació com un procés que dura tota la vida: com a pares/mares/famílies aprenem contínuament en la pràctica de la criança i, a més, alhora, volem nodrir-nos de coneixements que ens ajudin a fer-ho amb més seguretat i confiança, si no millor. En aquest procés, no només som consumidors d’informació, sinó que construïm coneixement en el sí del grup de criança quan compartim experiències viscudes i visions diferents.

Volem oferir als infants propostes enriquidores, significatives i afavoridores del seu desenvolupament integral, sempre respectant el seu ritme i sempre amb els ulls ben oberts per copsar tot allò que ens mostren amb la seva activitat. Perquè la nostra mirada és fonamental.  Veure’ls com el que són, infants capaços des del naixement, es complementa amb un acompanyament respectuós, “deixant fer” per aprendre i descobrir el món. I tot això en el marc d’uns límits naturals i clars que donin seguretat a l’infant i a l’adult, afavorint que tot flueixi.

Ens agradaria transmetre aquesta mirada a totes les famílies que vinguin a passar una estona a l’associació i promoure els valors que ens han impulsat a crear aquest projecte. Oferir espais i propostes que a casa no sempre són possibles, ja sigui perquè la rutina ens supera o perquè no tenim l’espai més adequat
Les activitats que volem oferir són:
- Grup de criança destinat a les famílies, agrupant-les en funció de la demanda, les seves necessitats i moment evolutiu dels infants.
- Tallers i xerrades específiques relacionades amb diferents aspectes de la criança, necessitats i inquietuds de les famílies (primers auxilis, portanadons, massatge infantil, alimentació infantil…)
- Activitats lúdiques interiors i exteriors (passejades per l’entorn, propostes de joc atenent edat dels infants, conta-contes…)
- Activitats organitzades en el marc de les festes i tradicions a Sant Climent (Festa de les Cireres, Festa Major, …)
- Assessorament en lactància materna.
Durant aquest any ens proposem el següent programa:
- Maig: Festa de les cireres
- Juny i Juliol:  grup de suport i activitats dirigides als infants i les seves famílies, per donar-nos a conèixer
- A partir de setembre: grup de suport un cop per setmana on organitzarem tallers, activitats, jocs...per als infants i les seves acompanyants i alguna xerrada sobre temes que interessin a les famílies.
- Novembre:  festa major d'hivern